Μια νέα ανάσα… πρασίνου για τους μαθητές του 63ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές των δύο νηπιαγωγείων και του δημοτικού σχολείου που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Ένα μικρός πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται με την ανάπλαση τμήματος του προαυλίου χώρου καθώς και του γηπέδου μπάσκετ του Σχολείου. Τα εγκαίνια του νέου χώρου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του διδακτικού Προσωπικού, των Γονιών, των Μαθητών καθώς επίσης και Eκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, μετά την τελετή του αγιασμού. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου.

Στόχος της ανάπλασης του προαυλίου χώρου είναι από το νέο σχολικό έτος να αποτελέσει μια μικρή όαση στην καθημερινότητα των 150 μαθητών περίπου καθώς επίσης και να συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας της υγιούς αναπνοής. Η ανάπλαση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης «Χαρίζω την Ανάσα μου» και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πνεύμων» που περιλαμβάνει επίσης μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατά την εκδήλωση των εγκαινίων τόνισε « Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία είναι μια εταιρεία με κοινωνική ευαισθησία. Ξεκινήσαμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα νοσήματα που αναπνευστικού τα οποία προκαλούνται κυρίως από το τσιγάρο. Θα παρακαλούσαμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς να μην καπνίζουν ώστε να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους. Θέλουμε παιδιά υγιή να μεγαλώνουν χωρίς προβλήματα για να μπορούν να χαίρονται τη γνώση αλλά και τη ζωή. Παραδίδοντας σήμερα αυτό το μικρό πνεύμονα πρασίνου ο οποίος θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 63ου Δημοτικού Σχολείου θέλω να σας ευχηθώ μια καλή και δημιουργική χρονιά »!

Η Δ/ντρια του 63ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βασιλική Αδαμίδου καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους αλλά και τους μαθητές μεταξύ άλλων ανέφερε «σήμερα για όλους εμάς διδακτικό προσωπικό, γονείς και μαθητές είναι διπλή η χαρά. Ξεκινά η νέα σχολική χρόνια μ’ ένα νέο προαύλιο χώρο και ένα γήπεδο μπάσκετ, έργο σημαντικό για την καθημερινότητα των μαθητών μας. Ευχαριστούμε την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την πρωτοβουλία και την ανάσα που μας χάρισε».

PHOTO No5PHOTO No6

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά και τους διαβεβαίωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει μείνει λίγο πίσω τις αναπλάσεις των σχολείων θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ευχαριστιούνται το δεύτερο σπίτι τους που είναι το σχολείο. Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου ευχήθηκε στα παιδιά να χαρούν τη νέα χρονιά και το σχολείο που είναι μια μεγάλη αγκαλιά από τους γονείς και τους δασκάλους τους.

PHOTO No3

Η ανάπλαση του προαύλιου χώρου περιλαμβάνει:

  • Τοποθέτηση 85 μέτρων κατά μήκους καθιστικών
  • 60 τμ πέργκολα με μεταλλικό σκελετό και ξύλινες περσίδες
  • 3 καμπύλα καθιστικά μήκους περίπου 5μ μήκος έκαστο (μεταλλικός σκελετός και κάθισμα από ξύλο)
  • 3 μεγάλα παρτέρια περίπου 100τμ
  • Ακρυλική επίστρωση στο γήπεδο μπάσκετ, διαστάσεων 32 επί 19 μέτρων
  • Εγκατάσταση αυτόματης άρδευσης μήκους 400 μέτρων

Επίσης φυτεύτηκαν :

  • 60 κυβικά μέτρα κηπευτικό χώμα
  • 200 αρωματικά φυτά (λεβάντες, ρίγανες, θυμάρια, δεντρολίβανα)
  • 18 δέντρα (ακακίες, σφενδάμια)
  • 80 θάμνοι (αμπέλια, αγγελικές, αμπελόψις)

Η ανάπλαση του χώρου έγινε από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη με τη συνεργασία των: free press Parallaxi & «η Θεσσαλονίκη Αλλιώς». Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι του αρχιτεκτονικού γραφείου nikiforidiscuomo architects.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: Περιφερειακή Σύμβουλος Γερακίνα Μπισμπινά, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Καθοδήγησης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Ακριτίδης, Σχολικός Σύμβουλος 12ης Περιφέρειας Πέτρος Κλιάπης καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου και Κηδεμόνων του Σχολείου Μάγδα Καμπαϊλή.

Μετά τη λήξη της τελετής ακολούθησε γιορτή όπου οι πρωταγωνιστές της ημέρας, τα παιδιά του σχολείου, έπαιξαν στον προαύλιο χώρο με τα πορτοκαλί μπαλόνια της εκστρατείας ΠΝΕΥΜΩΝ: Χαρίζω την Ανάσα μου, ζωγράφισαν και δοκίμασαν το γήπεδο μπάσκετ μαζί με το διεθνή παίκτη του ΑΡΗ και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ζεϊμπέκη.


“Οι ανάσες ταξιδεύουν” – Video Ολοκλήρωσης Α’ Φάσης εκστρατείας

Τα πορτοκαλί μπαλόνια της ενημερωτικής εκστρατείας «Πνεύμων: Χαρίζω την Ανάσα μου» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με τις «Ανάσες μας» ταξίδεψαν στις παραλίες του Σαρωνικού, μεταφέροντας στους λουόμενους το μήνυμα «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω…». Δείτε κι εσείς το βίντεο του “ταξιδιού” και της εκδήλωσης εορτασμού της εορτασμού της Α’ φάσης της εκστρατείας:


Ραδιοφωνικό ΣΠΟΤ – Χαρίζω την Ανάσα μου

“Χαρίζω την ανάσα μου σε ένα πορτοκαλί μπαλόνι”
“Προλαμβάνω το άσθμα και την Χ.Α.Π.”
“Με την δύναμη της ανάσας μου συμμετέχω στον μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση”

Ενώ η εκδήλωση ολοκλήρωσης της Α’ φάσης της εσκτρατείας “Χαρίζω την Ανάσα μου” βρισκόταν σε εξέλιξη, τα παραπάνω μηνύματα αλλά και πληροφορίες για την εξέλιξη της πορείας των κοπηλατών στο παραλιακό “μέτωπο” άκουσαν όσοι είχαν συντονίσει τους ραδιοφωνικούς δέκτες τους στον ΒΗΜΑ FM, χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης. Για όσους δεν έχουν ακούσει ακόμα το ραδιοφωνικό ΣΠΟΤ της εκστρατείας, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

 


Με μία λαμπερή εκδήλωση ολοκληρώθηκε η α’ φάση της εκστρατείας “Χαρίζω την ανάσα μου”

Την ολοκλήρωση της α’ φάσης της Ενημερωτικής Εκστρατείας “Χαρίζω την Ανάσα μου” παρακολούθησαν όσοι παρευρέθηκαν στον χώρο του Ναυτικού Όμιλου του Παλαιού Φαλήρου. Εκεί συγκεντρώθηκαν τα πορτοκαλί μπαλόνια “γεμάτα” με 2.500 ανάσες, αφού ταξίδεψαν συμβολικά την απόσταση των 11 ναυτικών μιλίων, με αφετηρία την Ακτή Βουλιαγμένης. Την μεταφορά των μπαλιονιών εκτέλεσαν ο κωπηλάτης Άγγελος Χριστοφίδης και η ομάδα South Evian Gulf Team.

Πριν την καταληκτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν παράλληλα δράσεις διανομής εντύπων και μπαλονιών στις παραλίες σταθμούς South Coast Α’ πλαζ Βούλας, Αστέρια Γλυφάδας (Balux) και Ammos Beach Λουτρά Αλίμου, από όπου και πέρασαν οι κωπηλάτες με τις ανάσες της εκστρατείας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης εορτασμού της ολοκλήρωσης της α’ φάσης της Εκστρατείας έκανε η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου ενώ η κορυφαία στιγμή της χθεσινής βραδιάς ήταν η πλεύση, εντός του λιμανιού του Ναυτικού Ομίλου δύο μικρών ιστιοπλόων, της Μαριάννας και της Ευδοκίας. Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Μ. Τουμπής, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ευχαρίστησε όλους όσους έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμή στην προσπάθεια, μεταδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης.

Η εκδήλωση έκλεισε με το τρίο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Η κωπηλατική ομάδα South Evian Golf Team εν δράσει

Η κωπηλατική ομάδα South Evian Golf Team εν δράσει

Η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου παρουσιάζει την εκδήλωση αφού "Χάρισε την Ανάσα της"

Η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου παρουσιάζει την εκδήλωση αφού “Χάρισε την Ανάσα της”

Οι δύο μικρές ιστιοπλόοι ετοιμάζονται για το ταξίδι τους και λαμβάνουν το πορτοκαλί μπαλόνι της εκστρατείας από τον πρόεδρο της ΕΠΕ, Μ. Τουμπή

Οι δύο μικρές ιστιοπλόοι ετοιμάζονται για το ταξίδι τους και λαμβάνουν το πορτοκαλί μπαλόνι της εκστρατείας από τον πρόεδρο της ΕΠΕ, Μ. Τουμπή

 

Οι δύο μικρές ιστιοπλόοι πλέουν με την "δύναμη" της υγειούς ανάσας

Οι δύο μικρές ιστιοπλόοι πλέουν με την “δύναμη” της υγιούς ανάσας


Η Εκστρατεία «Χαρίζω την ανάσα μου» συνεχίζεται με επιτυχία- Oλοκληρώνεται η α’ φάση

Κώστας ΒουτσάςΜε μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για τα Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος «Χαρίζω την Ανάσα μου» που υλοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Πνεύμων»*.

Την Εκστρατεία Ενημέρωσης «Χαρίζω την Ανάσα μου» έχουν αγκαλιάσει με την Ανάσα τους συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω… τα Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος» περισσότεροι από 800 πολίτες μεταξύ των οποίων οι: Γιάννης Ζουγανέλης, Κώστας Βουτσάς, Θοδωρής Αθερίδης, Μαρία Ναυπλιώτου, Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά, Χρήστος Νέζος, Λάκης Γαβαλάς, Χρήστος Χωμενίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Χριστίνα Πολίτη, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Μητρούσης, Τάσος Νούσιας κ.α. .

Με στόχο τη διάδοση του μηνύματος και την ευαισθητοποίηση του κοινού συνεχίζεται η διανομή ενημερωτικών εντύπων και πορτοκαλί μπαλονιών σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας μεταξύ αυτών: ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, ΟΣΕ, Λιμάνι Πειραιά, Πλατεία Συντάγματος, Πάρκο «Φλοίσβου», Mall Athens κ.α

ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΕΖΟΣΧΩΜΕΝΙΔΗΣΠαράλληλα, οι πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν την εκστρατεία έχουν τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής facebook  https://apps.facebook.com/xarizoanasa/?fb_source=search&ref=ts&fref=ts να τοποθετήσουν το πορτοκαλί μπαλόνι στην φωτογραφία τους και την κοινοποιούν στο προφίλ της εκστρατείας. Επίσης μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της εκστρατείας στο διαδίκτυο www.xarizoanasa.gr οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για την εκστρατεία καθώς και για τα νοσήματα του Αναπνευστικού (Άσθμα, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια-Χ.Α.Π.).

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 ολοκληρώνεται η α’ φάση της εκστρατείας ενημέρωσης με εντυποδιανομή στις παραλίες Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και συμβολική πλεύση του κωπηλάτη Άγγελου Χριστοφίδη και της ομάδας South Evian Gulf Team 11 ναυτικών μιλίων (Βουλιαγμένη- Π. Φάληρο) και κατάπλου στο Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου όπου θα παραδώσει τα πορτοκαλί μπαλόνια στους εκπροσώπους της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.).


Εντυποδιανομή στον Βόλο: «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω… τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος»

Την Κυριακή 14 Ιουνίου πραγματοποήθηκε ενημέρωση στους πολίτες του Βόλου για τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Χαρίζω την Ανάσα μου» με εντυποδιανομή στην παραλία του Βόλου καθώς και στις κεντρικές οδούς της πόλης: Ιάσονος και Δημητριάδος.

Όσοι μας συνάντησαν γνώρισαν το κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας : «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω… τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος». Οι πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία φούσκωσαν το πορτοκαλί μπαλόνι και φωτογραφήθηκαν με αυτό.

Το πλήρες φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στον Βόλο μπορείτε να το βρείτε στο album μας στο Facebook και την σελίδα μας στο Instagram.

 

ΒΟΛΟΣ 14.6 (23) ΒΟΛΟΣ 14.6 (28) ΒΟΛΟΣ 14.6 (64) ΒΟΛΟΣ 14.6 (88)

 

 

 


Μοίρασμα Μπαλονιών στο “The Mall Athens”

Το Σάββατο στις 13 Ιουνίου 2015, στον εξωτερικό χώρο του “The Mall Athens”, πραγματοποιήθηκε διανομή πορτοκαλί μπαλονιών και ενημερωτικού έντυπου υλικού της εκστρατείας “Χαρίζω την Ανάσα μου”. Οι επισκέπτες του χώρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νοσήματα του αναπνευστικού νοσήματος, να ενημερωθούν για τον σκοπό της καμπάνια και να φωτογραφηθούν με το πορτοκαλί μπαλόνι της εκστρατείας.

37 1 26

 

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη αυτή μπορείτε να βρείτε στο αντίστοιχο album στο Facebook και στον λογαριασμό Instagram της εκστρατείας.

 

 


Κυριακή 14 Ιουνίου- Ενημέρωση με εντυποδιανομή στην Παραλία του βόλου, στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος

Την Κυριακή 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους πολίτες του Βόλου για τα νοσήματα του αναπνευστικού IMG_20150318_111802συστήματος στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Χαρίζω την Ανάσα μου» με εντυποδιανομή στην παραλία του Βόλου καθώς και στις κεντρικές οδούς της πόλης: Ιάσονος και Δημητριάδος.

Λίγα λόγια για την εκστρατεία «Χαρίζω την Ανάσα μου»:

Κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας είναι: «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω… τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος». Συμβολικά οι πολίτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία φουσκώνουν ένα πορτοκαλί μπαλόνι,  στη συνέχεια βγάζουν μια φωτογραφία και την ανεβάζουν στο Instagram#xarizoanasa. Με τις τρεις απλές κινήσεις συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω… τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος» και παράλληλα συμμετέχουν στη δημιουργία ακόμη δυο νέων πνευμόνων πρασίνου και ψυχαγωγίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ανάπλαση των παιδικών χαρών θα γίνει σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων (μέσω social media, εντυποδιανομή, facebook application, δημιουργία ιστοσελίδας www.xarizoanasa.gr κ.α.) για τη διάδοση του μήνυματος το οποίο έχουν αγκαλιάσει δεκάδες εκατοντάδες επώνυμοι και μη πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

IMG_20150318_105209Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Πνεύμων»:

Η εκστρατεία ενημέρωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πνεύμων» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και περιλαμβάνει επίσης μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.


Στο λιμάνι του Πειραιά και στον σταθμό ΚΤΕΛ Λιοσίων

Το πορτοκαλί μπαλόνι της εκστρατείας γεμίζει με τις ανάσες του κόσμου που ενημερώνεται για τους σκοπούς της καμπάνιας μας. Έτσι, επισκεφθήκαμε το λιμάνι του Πειραιά και στον σταθμό ΚΤΕΛ   στην Λιοσίων προκειμένου από κοντά να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με την εκστρατεία μας και να μοιράσουμε ενημερωτικά φυλλάδια και μπαλόνια στο κοινό, οι οποίοι και πρόθυμα φούσκωσαν το πορτοκαλί μπαλόνι και φωτογραφήθηκαν με αυτό.

29432718

Το πλήρες φωτογραφικό υλικό από αυτές τις δύο επισκέψεις μπορείτε να το βρείτε στο αντίστοιχο άλμπουμ στην σελίδα μας στο facebook και στον λογαριασμό μας στο instagram.

 

 


Μοίρασμα μπαλονιών στον Φλοίσβο – 17/05/2015

Τι καλύτερο από έναν πνεύμονα πράσινου, από το πάρκο του Φλοίσβου, για να μοιράσουμε τα πορτοκαλί μπαλόνια της εκστρατείας, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε; Γι’ αυτό το λόγο, στις 17 Μαΐου βρεθήκαμε στο πάρκο όπου και δώσαμε στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για τον σκοπό μας.
21 66 35 27
Φωτογραφικό υλικό από αυτή την επίσκεψη μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας στο Facebook  αλλά και στον λογαριασμό μας στο instagram (@xarizoanasa).