Κυριακή 14 Ιουνίου- Ενημέρωση με εντυποδιανομή στην Παραλία του βόλου, στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος

Την Κυριακή 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους πολίτες του Βόλου για τα νοσήματα του αναπνευστικού IMG_20150318_111802συστήματος στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Χαρίζω την Ανάσα μου» με εντυποδιανομή στην παραλία του Βόλου καθώς και στις κεντρικές οδούς της πόλης: Ιάσονος και Δημητριάδος.

Λίγα λόγια για την εκστρατεία «Χαρίζω την Ανάσα μου»:

Κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας είναι: «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω… τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος». Συμβολικά οι πολίτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία φουσκώνουν ένα πορτοκαλί μπαλόνι,  στη συνέχεια βγάζουν μια φωτογραφία και την ανεβάζουν στο Instagram#xarizoanasa. Με τις τρεις απλές κινήσεις συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω… τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος» και παράλληλα συμμετέχουν στη δημιουργία ακόμη δυο νέων πνευμόνων πρασίνου και ψυχαγωγίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ανάπλαση των παιδικών χαρών θα γίνει σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων (μέσω social media, εντυποδιανομή, facebook application, δημιουργία ιστοσελίδας www.xarizoanasa.gr κ.α.) για τη διάδοση του μήνυματος το οποίο έχουν αγκαλιάσει δεκάδες εκατοντάδες επώνυμοι και μη πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

IMG_20150318_105209Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Πνεύμων»:

Η εκστρατεία ενημέρωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πνεύμων» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και περιλαμβάνει επίσης μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.